Η φιλοσοφία μας

Η Φιλοσοφία Μας

... για την εκπαίδευση και για τα σεμινάρια γενικότερα

Socrated
Σημαντικό μέρος της φιλοσοφίας μας σε αυτή την εργασία είναι η ανάληψη ευθύνης. Αυτή είναι η πιο σημαντική και ουσιαστική διαφορά στην πρακτική αυτής της εργασίας - το ότι βρισκόμαστε εκεί για να υποστηρίξουμε και να εμψυχώσουμε τους ανθρώπους να αναλάβουν την ευθύνη του εαυτού τους, της ζωής τους, της υγείας τους και της ευημερίας τους. Αυτό πηγάζει από τις πεποιθήσεις του Dr Upledger για την εκπαίδευση. Πίστευε ότι οποιοσδήποτε έχει την κατάλληλη πρόθεση και προσεγγίζει τον συνάνθρωπο με αγάπη και φροντίδα μπορεί να εκπαιδεύσει τα χέρια του να κάνει αυτή την εργασία. Έτσι δημιούργησε ένα πεδίο περισσότερο ανοικτό από οποιαδήποτε άλλη εκπαίδευση οστεοπαθητικής υπήρξε στο παρελθόν. Τότε, στα μέσα της δεκαετίας του '70 στην Αμερική, αυτή ήταν μια αρκετά πρωτοποριακή προσέγγιση.

Στην Αμερική υπάρχουν διαφορετικοί κανονισμοί για την εκπαίδευση σε διαφορετικές πολιτείες. Έτσι δεν ήταν καθόλου πρακτικό να δημιουργηθούν τόσα διαφορετικά σεμινάρια όσες κι οι διαφορετικές πολιτείες με εντελώς διαφορετικές απαιτήσεις για την εκπαίδευση ατόμων από το μηδέν. Για αυτό το λόγο η εκπαίδευση διαμορφώθηκε έτσι ώστε να ταιριάζει σε επαγγελματίες με πιστοποίηση σε κάποιο επάγγελμα υγείας και είχε μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία.

Παρόλα αυτά, δεν σημαίνει ότι τα σεμινάρια και μόνο είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Εδώ είναι που μπαίνει σε εφαρμογή η φιλοσοφία της ανάληψης ευθύνης για την προσωπική μάθηση. Θα σας δοθεί μια μεγάλη ποσότητα πληροφοριών στα σεμινάρια που προσφέρουμε αλλά και μέσα από τους μηχανισμούς υποστήριξης που διαθέτουμε. Αν δεν γνωρίζετε την ανατομία ή δεν έχετε ήδη αναπτύξει δεξιότητες ψηλάφησης ή δεν έχετε ανθρώπους για να κάνετε εξάσκηση, είναι δική σας ευθύνη να ανατρέξετε και να βρείτε αυτό που σας λείπει.

Στη σύγχρονη εποχή, όλο και περισσότερο μας ζητείται η πιστοποίηση των δεξιοτήτων μας και της φήμης μας, το οποίο δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Ωστόσο, εναπόκειται σε εμάς η ευθύνη στης προσωπικής μας εκπαίδευσης και πρακτικής. Εμείς θα σε υποστηρίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε, αλλά είσαι εσύ αυτός που θα ψάξεις να ζητήσεις την βοήθεια μας και θα έρθεις για να βρεις την υποστήριξή μας. Ελπίζουμε ότι θα έρθεις και θα βαδίσεις το δρόμο αυτό μαζί μας. Μετά από όλα αυτά που ειπώθηκαν, τι άλλο υπάρχει διαθέσιμο στην προσέγγισή μας?


H εκπαίδευση στην ΚρανιοΙερή Θεραπεία του Upledger είναι:

Ευέλικτη

Καθώς υπάρχουν πέντε πρωταρχικά στάδια εκπαίδευσης, το πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην ΚρανιοΙερή Θεραπεία βασίζεται σε μια σειρά εντατικών σεμιναρίων διάρκειας 4-5 ημερών το καθένα. Μπορείς να κινηθείς από το ένα στάδιο στο επόμενο με το δικό σου ρυθμό, αφήνοντας χρόνο ανάμεσα στα σεμινάρια (συνήθως τρεις μήνες ή και περισσότερο) για να αφομοιώσεις τις γνώσεις και να τις εφαρμόσεις στην πράξη, για να αναπτύξεις περαιτέρω τις ικανότητές σου στην ψηλάφηση, για να επανεξετάσεις τις σημειώσεις σου από το προηγούμενο σεμινάριο και να διαβάσεις ό,τι είναι απαιτούμενο για το επόμενο σεμινάριο. Δεν υπάρχει πίεση χρόνου ή περιορισμός χρονικός, οπότε εξαρτάται πραγματικά από εσένα ποιος είναι ο καλύτερος δρόμος και ρυθμός στην εκπαίδευσή σου.

Είναι επίσης δυνατό να πάρεις την πιστοποίηση ως θεραπευτής Upledger CST αν δεν έχεις προηγούμενη εκπαίδευση, αφού πρώτα ολοκληρώσεις μία σχολή αναγνωρισμένη από το κράτος στα παραϊατρικά, μετά παρακολουθώντας την Βασική Εκπαίδευση του Upledger, και στο τέλος μπορείς να δώσεις τις εξετάσεις πιστοποίησης δεδομένου ότι γνωρίζεις την ανατομία, την φυσιολογία και την παθολογία και έχεις μια κλινική εμπειρία. Κοίταξε στη σελίδα Πώς θα αρχίσω για περισσότερες πληροφορίες.


Βιωματική

Το πρωταρχικό χαρακτηριστικό των σεμιναρίων μας είναι ότι είναι βιωματικά. Θα γίνουν πολυάριθμες επιδείξεις και ασκήσεις με "τα χέρια μας πάνω σε άλλο άτομο", αφού έχουν προηγηθεί διαλέξεις ξεκάθαρες και εικονογραφημένες, συνδέοντας έτσι την πρακτική με την θεωρία. Όλα τα "τουβλάκια" από την κάθε διάλεξη του σεμιναρίου, στο τέλος ενώνονται μαζί χτίζοντας έναν ολοκληρωμένο "τοίχο" σε μία μορφή που αμέσως μπορείτε να την ενσωματώσετε στην πρακτική σας. Όσοι απαιτούν μεγαλύτερο βαθμό εμβάθυνσης τεχνικά και πιο πολλές λεπτομέρειες θα ανατρέξουν στα βιβλία και στην ερευνητική εργασία αλλά εμείς δίνουμε έμφαση στο ότι σκοπός των σεμιναρίων είναι να ενθαρρύνουν και να υποστηρίξουν μια ανθρωποκεντρική θεραπευτική προσέγγιση.


Πρακτική

Σε κάθε σεμινάριο θα σας δοθεί ένας εμπεριστατωμένος οδηγός μελέτης με το υλικό του σεμιναρίου αλλά έχει και άπλετο χώρο για να γράψετε τις δικές σας σημειώσεις. Το υλικό κάθε σεμιναρίου έχει γραφτεί και οργανωθεί από τον ίδιο τον Δρ. Τζον Απλέτζερ. Επίσης υπάρχουν διαθέσιμα και τα βιβλία του που παρέχουν ένα περιβάλλον λεπτομερούς ανατομίας, φυσιολογίας και έρευνας που θα σε βοηθήσουν στο σεμινάριο καθώς περιγράφουν αναλυτικά κάθε τεχνική. Αν κάτι έχει αλλάξει από τότε που γράφτηκε στο βιβλίο θα σας ειπωθεί πολύ ξεκάθαρα κατά τη διάρκεια του μαθήματος (ή στις ομάδες μελέτης).


Υψηλής Ποιότητας​

Ένας Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής του Ινστιτούτου Upledger θα διδάξει και θα διευθύνει το σεμινάριο. Όλοι οι εκπαιδευτές μας έχουν περάσει από μια ενδελεχή εκπαίδευση που περιλαμβάνει πρόγραμμα προετοιμασίας, εξάσκηση σε διαλέξεις και χρόνο που πρέπει να περάσεις μαζί με άλλους εκπαιδευτές. Είναι επίσης έμπειροι και εν ενεργεία επαγγελματίες θεραπευτές υγείας.

Τα σημερινά πρότυπα διδασκαλίας έχουν δοκιμαστεί πάνω από 25 χρόνια σε ομάδες με διαφορές στη θεραπευτική προσέγγιση και με διαφορετική εμπειρία, από όλον τον κόσμο. Το Ινστιτούτο έχει έναν Υπεύθυνο Διαμεσολαβητή για κάθε ξεχωριστό σεμινάριο που εργάζεται με όλους τους εκπαιδευτές σε όλο τον κόσμο που διδάσκουν αυτό το σεμινάριο με σκοπό να διατηρήσουν σταθερότητα, συνεργασία και δέσμευση με τις αρχές της εργασίας και της διδασκαλίας του Δρ. Τζον.


και δική σου ευθύνη

Το τελευταίο αλλά πολύ βασικό στοιχείο του προγράμματος είναι η πρακτική. Κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε για να σε στηρίξουμε και να ενθαρρύνουμε την πρόοδο σου σε κάθε στάδιο, μέσα από την δικτύωση με άλλους ανθρώπους, με τις ομάδες μελέτης, με ευκαιρίες που σου δίνονται να εργαστείς με άλλους πιστοποιημένους θεραπευτές, με τη δυνατότητα που σου δίνεται μετά το "SER1 - ΣωματοΣυναισθηματική Απελευθέρωση 1" να έρθεις σε ένα σεμινάριο και να είσαι βοηθός εκπαιδευτή... Αλλά τίποτα δε συγκρίνεται με το να χρησιμοποιείς θεραπευτικά τα χέρια σου!

Νομίζεις ότι μπορεί να σου ταιριάζει? Μάθε περισσότερα στη Σφαιρική Εικόνα των σεμιναρίων μας. (Ή μπορείς να πας κατευθείαν στο Πώς θα αρχίσω αν πραγματικά σε έλκει...)
Call Now Button