Η φιλοσοφία μας

H εκπαίδευση στην ΚρανιοΙερή Θεραπεία του Upledger είναι:

Ευέλικτη

Καθώς υπάρχουν πέντε πρωταρχικά στάδια εκπαίδευσης, το πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην ΚρανιοΙερή Θεραπεία βασίζεται σε μια σειρά εντατικών σεμιναρίων διάρκειας 4-5 ημερών το καθένα. Μπορείς να κινηθείς από το ένα στάδιο στο επόμενο με το δικό σου ρυθμό, αφήνοντας χρόνο ανάμεσα στα σεμινάρια (συνήθως τρεις μήνες ή και περισσότερο) για να αφομοιώσεις τις γνώσεις και να τις εφαρμόσεις στην πράξη, για να αναπτύξεις περαιτέρω τις ικανότητές σου στην ψηλάφηση, για να επανεξετάσεις τις σημειώσεις σου από το προηγούμενο σεμινάριο και να διαβάσεις ό,τι είναι απαιτούμενο για το επόμενο σεμινάριο. Δεν υπάρχει πίεση χρόνου ή περιορισμός χρονικός, οπότε εξαρτάται πραγματικά από εσένα ποιος είναι ο καλύτερος δρόμος και ρυθμός στην εκπαίδευσή σου.

Είναι επίσης δυνατό να πάρεις την πιστοποίηση ως θεραπευτής Upledger CST αν δεν έχεις προηγούμενη εκπαίδευση. Θα χρειαστεί πρώτα να ολοκληρώσεις μία σχολή αναγνωρισμένη από το κράτος στα παραϊατρικά επαγγελμάτα. Μετά παρακολουθώντας την Βασική Εκπαίδευση του Upledger μπορείς να δώσεις τις εξετάσεις πιστοποίησης δεδομένου ότι γνωρίζεις την ανατομία, την φυσιολογία και την παθολογία και έχεις μια κλινική εμπειρία.

Βιωματική

Το πρωταρχικό χαρακτηριστικό των σεμιναρίων μας είναι ότι είναι βιωματικά. Θα γίνουν πολυάριθμες επιδείξεις και ασκήσεις με "τα χέρια μας πάνω σε άλλο άτομο", αφού έχουν προηγηθεί διαλέξεις ξεκάθαρες και εικονογραφημένες, συνδέοντας έτσι την πρακτική με την θεωρία. Όλα τα "τουβλάκια" από την κάθε διάλεξη του σεμιναρίου, στο τέλος ενώνονται μαζί χτίζοντας έναν ολοκληρωμένο "τοίχο" σε μία μορφή που αμέσως μπορείτε να την ενσωματώσετε στην πρακτική σας. Όσοι απαιτούν μεγαλύτερο βαθμό εμβάθυνσης τεχνικά και πιο πολλές λεπτομέρειες θα ανατρέξουν στα βιβλία και στην ερευνητική εργασία αλλά εμείς δίνουμε έμφαση στο ότι σκοπός των σεμιναρίων είναι να ενθαρρύνουν και να υποστηρίξουν μια ανθρωποκεντρική θεραπευτική προσέγγιση.

Πρακτική

Σε κάθε σεμινάριο θα σας δοθεί ένας εμπεριστατωμένος οδηγός μελέτης με το υλικό του σεμιναρίου αλλά έχει και άπλετο χώρο για να γράψετε τις δικές σας σημειώσεις. Το υλικό κάθε σεμιναρίου έχει γραφτεί και οργανωθεί από τον ίδιο τον Δρ. Τζον Απλέτζερ. Επίσης υπάρχουν διαθέσιμα και τα βιβλία του που παρέχουν ένα περιβάλλον λεπτομερούς ανατομίας, φυσιολογίας και έρευνας που θα σε βοηθήσουν στο σεμινάριο καθώς περιγράφουν αναλυτικά κάθε τεχνική. Αν κάτι έχει αλλάξει από τότε που γράφτηκε στο βιβλίο θα σας ειπωθεί πολύ ξεκάθαρα κατά τη διάρκεια του μαθήματος (ή στις ομάδες μελέτης).

Υψηλής Ποιότητας​

Ένας Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής του Ινστιτούτου Upledger θα διδάξει και θα διευθύνει το σεμινάριο. Όλοι οι εκπαιδευτές μας έχουν περάσει από μια ενδελεχή εκπαίδευση που περιλαμβάνει πρόγραμμα προετοιμασίας, εξάσκηση σε διαλέξεις και χρόνο που πρέπει να περάσεις μαζί με άλλους εκπαιδευτές. Είναι επίσης έμπειροι και εν ενεργεία επαγγελματίες θεραπευτές υγείας.

Τα σημερινά πρότυπα διδασκαλίας έχουν δοκιμαστεί πάνω από 25 χρόνια σε ομάδες με διαφορές στη θεραπευτική προσέγγιση και με διαφορετική εμπειρία, από όλον τον κόσμο. Το Ινστιτούτο έχει έναν Υπεύθυνο για κάθε ξεχωριστό σεμινάριο που εργάζεται με όλους τους εκπαιδευτές σε όλο τον κόσμο που διδάσκουν αυτό το σεμινάριο με σκοπό να διατηρήσουν σταθερότητα, συνεργασία και δέσμευση με τις αρχές της εργασίας και της διδασκαλίας του Δρ. Τζον.

και δική σου ευθύνη

Το τελευταίο αλλά πολύ βασικό στοιχείο του προγράμματος είναι η πρακτική. Κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε για να σε στηρίξουμε και να ενθαρρύνουμε την πρόοδο σου σε κάθε στάδιο, μέσα από την δικτύωση με άλλους ανθρώπους, με τις ομάδες μελέτης, με ευκαιρίες που σου δίνονται να εργαστείς με άλλους πιστοποιημένους θεραπευτές, με τη δυνατότητα που σου δίνεται μετά το "SER1 - ΣωματοΣυναισθηματική Απελευθέρωση 1" να έρθεις σε ένα σεμινάριο και να είσαι βοηθός εκπαιδευτή... Αλλά τίποτα δε συγκρίνεται με το να χρησιμοποιείς θεραπευτικά τα χέρια σου!

Call Now Button