Πως βοηθά η ΚρανιοΙερή θεραπεία τις εμβοές; | Ui Greece

Πως βοηθά η ΚρανιοΙερή θεραπεία τις εμβοές;

Ανακαλύφθηκε ένα νέο μεγάλο «αόρατο» όργανο στο ανθρώπινο σώμα
2 Μαΐου, 2019
Τα Εγκεφαλικά Λεμφαγγεία – ο Νέος Δρόμος για την Θεραπεία της Πολλαπλής Σκλήρυνσης
10 Απριλίου, 2020
Εμβοές απεικονίζονται σαν σφίγγες γύρω από αυτί

Η ΚρανιοΙερή Θεραπεία είναι μια ήπια χειροθεραπεία όπου ο θεραπευτής συντονίζεται με τις κινήσεις του εγκεφαλονωτιαίου υγρού κατά μήκος του κεντρικού νευρικού συστήματος. Μέσα από αυτή τη διαδικασία που επικεντρώνεται κυρίως γύρω από το κρανίο και το ιερό οστό (τη βάση της σπονδυλικής στήλης), μπορεί να απελευθερωθεί οποιαδήποτε βαθιά ένταση και περιορισμός. Έτσι μένετε με μια βαθύτερη αίσθηση ηρεμίας και ισορροπίας.

Η ΚρανιοΙερή στην πράξη είναι εξαιρετική στο να σας επαναφέρει από μια κατάσταση μεγάλης πίεσης και “μάχης ή φυγής”. Στο τέλος μιας συνεδρίας συνήθως αισθάνεστε διαύγεια, χαλαρότητα και επανέρχεστε σε μια κατάσταση όπου αισθάνεστε το πώς νιώθει το σώμα σας, αντί να συγκεντρώνεστε στην ψυχολογική σας κατάσταση. Το μυαλό σας είναι ήρεμο και δεν χρειάζεται πλέον να παρακολουθεί τα πράγματα με φόβο.

Για τις εμβοές, το να βγείτε από την κατάσταση “μάχης ή φυγής” είναι ζωτικής σημασίας στο να γίνετε καλύτερα. Οι περισσότεροι άνθρωποι με εμβοές έχουν ένα ακουστικό σύστημα, το οποίο έχει κολλήσει σε κατάσταση συναγερμού. Κυριολεκτικά περιμένουν να ακούσουν τον κίνδυνο με υπερβολική ένταση. Οι άνθρωποι με εμβοές όχι μόνο ακούν τον ήχο που πρoέρχεται από το εξωτερικό περιβάλλον, αλλά πλέον έχουν συντονιστεί με παρορμήσεις και ήχους μέσα στο σώμα τους και τους δημιουργείται η αίσθηση ότι απειλούνται από αυτούς τους θορύβους.

Αυτή είναι η πιο κοινή αιτία της παρατεταμένης εμβοής. Όταν το νευρικό σας σύστημα ηρεμήσει μετά από μια συνεδρία ΚρανιοΙερής, η εσωτερική σας αντιδραστικότητα μετριάζεται και σταματάτε να επεξεργάζεστε κάθε ηχητική πληροφορία ως σημαντική.

Αυτή μοιάζει με την διαφορά ανάμεσα στο ξύπνημα από έναν εφιάλτη και το ελάχιστο τρίξιμο κατά την προσγείωση που σας κάνει να πεταχτείτε από τον φόβο. Εδώ ένας μικρός θόρυβος προκαλεί μια γιγαντιαία αντίδραση, σαν να έχετε τεράστια αυτιά που ανιχνεύουν όλους τους ήχους ως κίνδυνο. Έξω στην άργια φύση, αν ένα λιοντάρι παραμονεύει κάπου, ο ήχος ενός κλαδιού που σπάει θα μπορούσε κυριολεκτικά να σας σώσει τη ζωή.

Σε αντίθεση, όταν αισθάνεστε ηρεμία, ασφάλεια και ευτυχία, για παράδειγμα, κατά την σιέστα μετά το μεσημεριανό γεύμα, το ίδιο τρίξιμο κατά την προσγείωση δεν θα είχε καταγραφεί καν. Συγκεκριμένα, θα μπορούσατε να κοιμηθείτε με το ραδιόφωνο και τα παιδιά που παίζουν κοντά, αλλά επειδή τα αυτιά σας είναι σε ευτυχισμένη, ήρεμη και χαλαρή λειτουργία, μπορούν να φιλτράρουν τους ήχους χωρίς σας προκαλούν αντίδραση.

Όταν η ΚρανιοΙερή θεραπεία σας επαναφέρει από μια κατάσταση μεγάλης πίεσης και “μάχης ή φυγής”, τότε επιστρέφετε σε μια αίσθηση ηρεμίας και ασφάλειας. Η ακοή σας θα σταματήσει να λειτουγεί έντονα και η εμβοή σας, το πιθανότερο είναι ότι θα σιγάσει.

Αυτό σημαίνει όταν είστε χαρούμενοι και ήρεμοι, ο ήχος ενός αυτοκινήτου που διέρχεται, το κλάμα ενός μωρού, το κουδούνι ή το ροχαλητό μπορεί ήσυχα και εύκολα να αγνοηθεί από την ακοή σας.

Μπορείτε να πάτε σε ένα μπαρ και να εστιάσετε εύκολα σε μια συνομιλία και να φιλτράρετε όλους τους θορύβους γύρω σας. Όταν είστε καλά, η ακοή σας είναι σε θέση να εστιάσει ή να αγνοήσει ήχους ανάλογα με το αν είναι σημαντικοί ή όχι.

Ένας θεραπευτής ΚρανιοΙερής μπορεί να σας βοηθήσει να απενεργοποιήσετε αυτήν την υπερευαισθησία στο σύστημά σας. Ο θεραπευτής μπορεί να συντονιστεί με συγκεκριμένες περιοχές όπου υπάρχει ένταση ή ενεργοποίηση κατά μήκος των ακουστικών οδών και να βοηθήσει στην απελευθέρωση της έντασης και να επαναφέρει αυτές τις περιοχές σε αδράνεια.

Συντονίζοντας την προσοχή στην κίνηση του κροταφικού οστού και των δομών μέσα στις μεμβράνες και τα νεύρα, μπορεί να αισθανθεί κανείς την δόνηση της εμβοής. Ο θεραπευτής ασχολείται με αυτή τη δόνηση για περίπου δεκαπέντε λεπτά, και σταδιακά η διαταραχή μαλακώνει και χάνεται. Καθώς ο θεραπευτής αισθάνεται όλο και περισσότερο αυτή την αδράνεια, συχνά και ο πελάτης ενημερώνει ότι ο ήχος έχει γίνει λιγότερο έντονος.

Με λίγα λόγια, η ΚρανιοΙερή θεραπεία λειτουργεί και γενικά και ειδικά. Είναι αποτελεσματική στο να ηρεμεί ολόκληρο το κεντρικό νευρικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του βοηθά τα πάντα να είναι πιο ελεύθερα και λιγότερο αντιδραστικά, συμπεριλαμβανομένων των εμβοών. Αλλά σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, μπορεί να λειτουργήσει στοχευμένα σε περιοχές μέσα στα ακουστικά μονοπάτια του κροταφικού οστού και στη βάση του κρανίου, που μπορεί άμεσα να βοηθήσει στην υποχώρηση των συμπτωμάτων.

Για να μάθετε περισσότερα για αυτό το έργο, και για να βρείτε έναν εξειδικευμένο και καταχωρημένο θεραπευτή ΚρανιοΙερής κοντά σας, παρακαλώ κοιτάξτε την ιστοσελίδα του Διεθνούς Συλλόγου Θεραπευτών Υγείας εδώ.

– Julian Cowan Hill RCST

[email protected]

Μετάφραση: Ορέστης Μαρσέλος
Επιμέλεια: Κυριάκος Καραμπατζιάκης