Σεμινάρια ΚρανιοΙερής Θεραπείας

Σεμινάρια ΚρανιοΙερής Θεραπείας

Από που να αρχίσω

Είμαι επαγγελματίας υγείας και έχω άδεια άσκησης επαγγέλματος 

Το Ινστιτούτο Upledger έχει σχεδιάσει τα σεμινάρια ως μια  μεταπτυχιακή εκπαίδευση εξειδίκευσης. Η η πλειοψηφία των μαθητών που παρακολουθούν τα σεμινάριά μας έχουν ήδη ένα πτυχίο σε κάποια άλλη ειδικότητα και έχουν λάβει τον κώδικα δεοντολογίας και πιθανόν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από αυτή την ειδικότητα. Συνήθως αυτό περιλαμβάνει την Οστεοπαθητική, τη Χειροπρακτική, τη Φυσικοθεραπεία, την Εργοθεραπεία, τη Λογοθεραπεία, την Οδοντιατρική, το θεραπευτικό μασάζ, το Rolfing, την Ρεφλεξολογία, τον Βελονισμό  και μια ποικιλία  από άλλες εκπαιδεύσεις.

Αρχικά, χρειάζεται να έχετε ένα αναγνωρισμένο κρατικό πτυχίο με μαθήματα ανατομίας και φυσιολογίας και να έχετε άδεια εξάσκησης επαγγέλματος και ύστερα να προσθέσετε στην εργασία σας την ΚρανιοΙερή Θεραπεία.

Αν αυτή είναι η περίπτωση, τέλεια! Πήγαινε κατευθείαν στις λεπτομέρειες της Βασικής Εκπαίδευσης.

Μπορείς επίσης να ρίξεις μια ματιά στα σεμινάρια Περισσότερης Εκπαίδευσης. Αυτά είναι σεμινάρια που μπορείς να κάνεις αφού έχεις ολοκληρώσει με επιτυχία το σεμινάριο SER1.

Δεν έχω καμία προηγούμενη εμπειρία στον τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας

Θα χρειαστεί να λάβετε εκπαίδευση από κάπου αλλού πρώτα. Θα πρέπει να έχετε ένα κρατικά αναγνωρισμένο πτυχίο εκπαίδευσης για παράδειγμα στο θεραπευτικό μασάζ ή βοηθός φυσικοθεραπείας ή κάτι αντίστοιχο και θα χρειαστεί να έχετε την πιστοποίηση μαθημάτων ανατομίας, φυσιολογίας και παθολογίας, καθώς και να έχετε αναπτύξει κάποια εμπειρία ως θεραπευτής δουλεύοντας με ανθρώπους.


«Μοιάζει να μου’ χει χωθεί στο μυαλό και να μη βγαίνει.
Σα να μου το’ χω υποσχεθεί .
Κι αν τολμήσω , αν δοκιμάσω; …. ας φοβάμαι … ας μη νιώθω αρκετή..
Κι αν καταφέρω να σιωπάω και να αφουγκράζομαι να ακούω , να γίνομαι
να νιώθω, να ξέρω, να βοηθάω;
Συναρπαστικό δεν είναι;
Θα΄ χω ψηλώσει κι εγώ κι οι γύρω μου. » 

Ανώνυμη


Έχω κάποια προηγούμενη εμπειρία στον τομέα υγείας αλλά μήπως δεν είναι αρκετή;

Αν έχετε κάποια προηγούμενη ενασχόληση με τον τομέα της υγείας αλλά είτε δεν έχετε ένα κρατικά αναγνωρισμένο πτυχίο, με μαθήματα ανατομίας, φυσιολογίας, παθολογίας είτε δεν έχετε αναπτύξει τις δεξιότητες ψηλάφησης με τα χέρια στην καθημερινή πρακτική σας (πχ. αν είστε δάσκαλος γιόγκα ή πιλάτες ή γυμναστής) μπορεί να επιλέξετε να ολοκληρώσετε ένα Εισαγωγικό CST. Συνήθως βρίσκουμε την κατάλληλη λύση για κάθε περίπτωση εξατομικευμένα.

Απλά θέλω να αποκτήσω μερικές δεξιότητες για να βοηθήσω την οικογένειά μου ή φίλους…

Κάποιοι άνθρωποι συμμετέχουν στα σεμινάρια είτε για τη δική τους προσωπική ανάπτυξη ή για να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις με μέλη της οικογένειας σε ένα μη-επαγγελματικό περιβάλλον. Αν ανήκετε σε αυτή την περίπτωση, χωρίς προηγούμενη κατάρτιση και δεν είστε θεραπευτής σας ζητάμε να επικοινωνήσετε μαζί μας πρώτα.

Μπορεί σε αυτή την περίπτωση να παρακολουθήσετε ένα Εισαγωγικό CST σεμινάριο πρώτα, αν δεν έχετε προηγούμενη κατάρτιση ή για να δείτε αν σας ταιριάζει πριν δεσμευθείτε σε ένα πιθανά μακρόπνοο ταξίδι εκπαίδευσης. Δείτε τι περιλαμβάνει το Εισαγωγικό CST