Η παρουσίαση του Thomas Rasmussen, PhD στις 11 Ιανουαρίου 2021 στο ZOOM

Κατεβάστε το PDF της Δημοσίευσης της Έρευνας

Η Απευθείας Μέτρηση της Ρυθμικής Κίνησης του Ανθρώπινου Κεφαλιού Προσδιορίζει έναν Τρίτο Ρυθμό

Συγγραφείς και σύνδεσμοι

Thomas Rosenkilde Rasmussen, Karl Christian Meulengracht
Show more
https://doi.org/10.1016/j.jbmt.2020.08.018 Get rights and content
Under a Creative Commons license

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Εισαγωγή

Κεντρική στο πεδίο της κρανιακής οστεοπαθητικής, και ταυτόχρονα αμφιλεγόμενη, είναι η έννοια μιας μοναδικής ρυθμικής κίνησης που πιστεύεται ότι προέρχεται από έναν πρωτογενή αναπνευστικό μηχανισμό (ΠΑΜ). Επιπλέον, ο ΠΑΜ αναφέρεται ότι εκφράζεται ως κρανιακή ρυθμική ώση (CRI) στο κεφάλι σε ζώντα οργανισμό. Η μελέτη αυτή εξερευνά τις ρυθμικές ταλαντώσεις στην ανθρώπινης κεφαλής που μετρούνται άμεσα ως φυσικές κινήσεις. Ο στόχος είναι να διερευνηθεί η ύπαρξη ενός τρίτου ρυθμού διαφορετικού από τις κινήσεις της κεφαλής που προκαλούνται από την αναπνευστική αναπνοή και τον αρτηριακό παλμό, με μια αντικειμενική και ξεκάθαρα πειραματική μελέτη.


Πείραμα

Σε 50 υγιή άτομα, μετρήθηκαν οι ρυθμικές ταλαντώσεις της κεφαλής σε πραγματικό χρόνο για 42 λεπτά σε ύπτια θέση, σε κατάσταση ηρεμίας, χωρίς καμία παρέμβαση. Χρησιμοποιήθηκε ένα νέο μηχάνημα που κατασκευάστηκε για την παρακολούθηση και μέτρηση των ρυθμικών κινήσεων.


Αποτελέσματα

Σε όλα τα άτομα, ένας τρίτος ρυθμός διαχωρίστηκε ως ξεχωριστός ρυθμός από την αρτηριακό και τον αναπνευστικό ρυθμό σε κάθε στιγμή. Ο τρίτος ρυθμός παρατηρήθηκε ως ένα δυναμικό φυσιολογικό φαινόμενο σε υγιή άτομα που ξάπλωναν, με ένα μικρό εύρος και μέσο όρο 6,16 κύκλους ανά λεπτό (4,25-7,07). Η πιο σημαντική συμβολή στο εύρος των μετρημένων κινήσεων ήταν η αναπνευστική αναπνοή και αυτός ο τρίτος ρυθμός, ενώ η συμβολή του αρτηριακού παλμού ήταν μικρή.


Συμπέρασμα

Η παρούσα μελέτη καταδεικνύει την ύπαρξη και το κανονιστικό εύρος ενός τρίτου φυσιολογικού ρυθμού ο οποίος ανιχνεύθηκε στο ανθρώπινο κεφάλι. Η ανάπτυξη μιας αντικειμενικής προσέγγισης για τη μελέτη αυτού του τρίτου ρυθμού θα μπορούσε να αποτελέσει τη μελλοντική βάση για κλινικές και φυσιολογικές μελέτες της κρανιο-ιερής λειτουργίας και δυσλειτουργίας.