Η ΚρανιοΙερή Θεραπεία για την Εγκυμοσύνη

pregnant woman touching her belly

ΚρανιοΙερή Θεραπεία για τη Σύλληψη, την Εγκυμοσύνη και τον Τοκετό.

Η ΚρανιοΙερή Θεραπεία (CST) όπως αναπτύχθηκε από τον Dr. John Ε. Upledger στη δεκαετία του 1970, είναι μια προσέγγιση απαλού αγγίγματος που γίνεται με τα χέρια και λειτουργεί μέσα από το ΚρανιοΙερό σύστημα για να αναστρέψει μια σειρά από διαταραχές και να βελτιώσει την υγεία.Επειδή η φύσης αυτής της μεθόδου είναι μη-παρεμβατική, δεν έχει καμία αρνητική παρενέργεια. Η εφαρμογή των αρχών της ΚρανιοΙερής Θεραπείας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διευκολυνθεί η διαδικασία της αναπαραγωγής, από την αρχική σκέψη να γίνει κάποιος γονιός, μέχρι την ολοκλήρωση της γέννησης του παιδιού.

Όλες οι εκπληκτικές αλλαγές που συμβαίνουν στην ανατομία μιας μέλλουσας μητέρας δείχνουν πόσο όμορφα έχει σχεδιαστεί το σώμα της, και πόσο έτοιμο είναι το σώμα της να συλλάβει και να κυοφορήσει ένα μωρό κατά την περίοδο της κύησης. Αυτό είναι ένα θαυμάσιο παράδειγμα της ευφυίας του σώματος και γιατί πρέπει απλά να την ακολουθούμε. Αυτός είναι και ο λόγος που η ΚρανιοΙερή Θεραπεία (CST) λειτουργεί τόσο καλά. Λαμβάνοντας ως προϋπόθεση ότι το ανθρώπινο σώμα θέλει να αυτοδιορθωθεί (θεραπευτεί) το ίδιο, και ότι τόσο η μητέρα όσο και το μωρό (έμβρυο) γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει για να φτάσουν σε έναν επιτυχή τοκετό, η CST μπορεί να εφαρμοστεί πριν από τη σύλληψη, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, στις ωδίνες και την γέννα. Αυτό ενδυναμώνει τη μητέρα και το παιδί, καθώς και τον πατέρα και την οικογένειά του νεογέννητου.

Καθώς η εγκυμοσύνη προχωράει, εφαρμόζονται τεχνικές της ΚρανιοΙερής Θεραπείας που επικεντρώνονται στη μητέρα και το μωρό ως άτομα αυτόνομα που ταυτόχρονα λειτουργούν ως ένα. Τα αποτελέσματα έχουν δείξει σημαντική διευκόλυνση της διαδικασίας και βελτίωση σε όλους τους τομείς.

Η εφαρμογή συμπληρωματικών παραδοσιακών μεθόδων φροντίδας των νεογέννητων, με την κατάλληλη χρήση της ΚρανιοΙερής Θεραπείας, μπορεί να αποκλείσει την ανάγκη για άλλες πιο παρεμβατικές τεχνικές. Η ΚρανιοΙερή Θεραπεία μπορεί επίσης να διευκολύνει την αποκατάσταση από απαραίτητες παρεμβατικές διαδικασίες. Στην ιδανική περίπτωση, η γέννηση θα μείνει στην ιστορία ως μια υπέροχη εμπειρία και ο πόνος του τοκετού ως “πόνος αγάπης”.

“Δεν είναι απλά ότι η μητέρα «δίνει τη γέννηση». Eίναι μια αλληλεπίδραση μεταξύ δύο ανθρώπων.” Dr.Harlan Ellis

pregnant woman supporting her big belly

Οφέλη της ΚρανιοΙερής Θεραπείας

H ΚρανιοΙερή Θεραπεία ενισχύει την ικανότητα του σώματος να αναλάβει την καλύτερη φροντίδα του εαυτού του. Βοηθά να ανακουφίσει μια σειρά από ασθένειες, πόνους και δυσλειτουργίες, που περιλαμβάνουν αλλά δεν περιορίζονται μόνο σε:

  • Χρόνιο πόνο στον αυχένα, την πλάτη και στις αρθρώσεις
  • Πονοκέφαλοι και Ημικρανίες
  • Πρωινή ναυτία
  • Άγχος και προβλήματα έντασης
  • Κούραση
  • Συναισθηματικές Δυσκολίες
  • Προκλήσεις με τη σύλληψη – “προετοιμασία του σώματος” για να δεχτεί το μωρό.
  • Πολλές άλλες καταστάσεις που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη και την επίδρασή τους στη μητέρα και το παιδί, καθώς η εγκυμοσύνη εξελίσσεται.

Υπάρχουν πάνω από 100.000 επαγγελματίες ΚρανιοΙερής Θεραπείας σε όλο τον κόσμο. Οι επαγγελματίες που προσφέρουν ΚρανιοΙερή Θεραπεία για τη σύλληψη, την εγκυμοσύνη και τη γέννα περιλαμβάνουν οστεοπαθητικούς ιατρούς, ιατρούς της χειροπρακτικής, ιατρούς της Ανατολικής ιατρικής, μαιευτήρες, φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, θεραπευτές μασάζ, Rolfers, και άλλους αδειοδοτημένους θεραπευτές του σώματος.

Πώς γίνεται μια συνεδρία;

Μια τυπική συνεδρία ΚρανιοΙερής Θεραπείας γίνεται σε ένα ήσυχο περιβάλλον με τη μητέρα να ξαπλώνει σε ένα τραπέζι μασάζ, στην πιο βολική θέση για την ίδια. Σε μια νέα μαμά συνήθως η συνεδρία γίνεται σε μια καθιστή θέση ή με τη μητέρα ξαπλωμένη μαζί με το μωρό της.

Χρησιμοποιώντας ένα ελαφρύ άγγιγμα – γενικά όχι περισσότερο από το βάρος ενός κέρματος – ο θεραπευτής παρακολουθεί το ρυθμό του υγρού που κυκλοφορεί σε ολόκληρο το κεντρικό νευρικό σύστημα της μέλλουσας μητέρας και του μωρού με σκοπό να ανιχνεύσει πιθανές ανισορροπίες. Στην συνέχεια χρησιμοποιούνται επιδέξιες τεχνικές για να απελευθερώσουν οποιεσδήποτε εντάσεις που μπορεί να επηρεάζουν τη μέλλουσα μητέρα ή το μωρό. Παρόμοιες θεραπείες με τα χέρια εφαρμόζονται σε μια νέα μαμά και το μωρό της.

Μια συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από 15 λεπτά έως περισσότερο από μία ώρα. Το αποτέλεσμα είναι ένα κεντρικό νευρικό σύστημα nerνous που είναι πιο ελεύθερο από περιορισμούς και ένα σώμα που είναι ικανό να επιστρέψει στα μεγαλύτερα επίπεδα της υγείας και της απόδοσης.
Pregnant Supporting the belly

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται να γίνουν;

Δεν είναι θαύμα που οι μέλλουσες μητέρες και τα μωρά ανταποκρίνονται με τόση επιτυχία στην ΚρανιοΙερή Θεραπεία. Το κεντρικό νευρικό σύστημα είναι αυτό που αποδέχεται αυτή την ευγενική θεραπεία, και ειδικά όσον αφορά το
κεντρικό νευρικό σύστημα ενός μωρού που ακόμη αναπτύσσεται.

Ακόμη και μια μοναδική συνεδρία μπορεί να φέρει στη μέλλουσα μητέρα και το μωρό ανεκτίμητα οφέλη. Οι επιπλέον συνεδρίες μπορεί να επεκτείνουν και να ενισχύσουν τα αποτελέσματα. Ο θεραπευτής θα δημιουργήσει ένα σχέδιο θεραπείας με τη μητέρα σύμφωνα με τις ανάγκες και τους στόχους της.

Σημαντικές δηλώσεις:

“H ΚρανιοΙερή Θεραπεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ανακούφισε τους σωματικούς μου πόνους, με βοήθησε να προετοιμαστώ ψυχικά και συναισθηματικά για τη γέννηση του παιδιού μου και μου επέτρεψε να συνδεθώ καλύτερα με το μωρό μου. Είμαι τόσο ευγνώμων που ανακάλυψα αυτή τη θεραπεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου καθώς με έχει βοηθήσει πάρα πολύ” M.D., Hanford, CA

“H εσωτερική σοφία του εμβρύου και του νεογέννητο έχει την ίδια ευφυΐα με αυτήν ενός ενηλίκου. Γνωρίζει τι ακριβώς χρειάζεται το σώμα για να διορθώσει τις δυσλειτουργίες του. Γνωρίζει γιατί αυτές οι δυσλειτουργίες είναι παρούσες. Έχει μια πιο απαλή φωνή από την εσωτερική σοφία ενός ενηλίκου. Γι’ αυτό, ο ΚρανιοΙερός Θεραπευτής πρέπει να μάθει να ακούει πιο προσεχτικά. Όταν η σύνδεση γίνει, όλες οι πληροφορίες που χρειάζεσαι θα γίνουν φανερές.” John E. Upledger, DO, OMM

Call Now Button