Τι κάνουμε

Τι κάνουμε στο Upledger Institute Greece?

Σίγουρα θα αναρωτιέστε πώς μπορεί να είναι η εκπαίδευσή σας στο Ινστιτούτο Upledger. Τι υποστήριξη θα έχετε. Ποια είναι η φιλοσοφία μας; Τι χρειάζεται για να ξεκινήσετε; Πώς είναι η βασική εκπαίδευση και τι χρειάζεται για την πιστοποίηση σας; Σε αυτή και τις επόμενες σελίδες θα απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα.
Αλλά πρώτα...

θέλεις να εκπαιδευτείς μαζί μας?

Πολλοί άνθρωποι έρχονται στα σεμινάριά μας από διαφορετικές κατευθύνσεις. Όλος ο πληθυσμός συνήθως ανήκει σε μία από τις παρακάτω ομάδες:

α) είναι επαγγελματίες θεραπευτές που αναζητούν να εξελιχθούν, προσωπικα και επαγγελματικά, να βρουν ένα νέο δυνατό εργαλείο στη δουλειά τους και να έχουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων θεραπευτών.

β) έχουν οι ίδιοι βιώσει μια συνεδρία ΚρανιοΙερής Θεραπείας, "ερωτεύτηκαν" αυτή την μοναδική εμπειρία και θέλουν οι ίδιοι να μπορούν να την προσφέρουν σε άλλους ανθρώπους.

α) είναι άνθρωποι που είχαν οι ίδιοι ή κάποιο αγαπημένο πρόσωπο μια περιπέτεια της υγείας τους και αποφάσισαν να ακολουθήσουν ένα εναλλακτικό δρόμο αποκατάστασης αφήνοντας στην άκρη τα στενά όρια που βάζει η συμβατική ιατρική.

Τι θα συμπληρώσει στις θεραπείες μου;

Η ειδοποιός της ΚρανιοΙερής Θεραπείας από τις κλασσικές μεθόδους παρέμβασης είναι ότι όλοι μας μαθαίνουμε να ακούμε τους ιστούς και να τους ακολουθούμε σε οτιδήποτε θέλουν να κάνουν τη στιγμή της θεραπείας. Πολλές άλλες θεραπευτικές μέθοδοι σκοπεύουν να "φτιάξουν", να διορθώσουν ή να επανεκπαιδεύσουν το σώμα. Αυτό που έφερε ο Τζον Απλέτζερ ειναι ο σεβασμός που δίνουμε όταν απλά ακούμε και ακολουθούμε το σώμα, επιτρέποντάς του να εκφραστεί και ακόμη και να ελευθερώσει αυτό που έχει μέσα του. Συχνά οι ασθενείς μας αισθάνονται ότι κάποιος τους άκουσε πραγματικά για πρώτη φορά. Η ΚρανιοΙερή Θεραπεία σίγουρα θα προσθέσει μια εμβάθυνση της κατανόησης στην δουλειά σου. Κυρίως όμως, θα σου αλλάξει την ανάγκη να γνωρίζεις τι είναι αυτό που "πρέπει να φτιάξεις" και την σκέψη ότι πρέπει να γνωρίζουμε τι θα συμβεί στη θεραπεία. Μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε και αυτό είναι από μόνο του μια νέα διαδικασία μάθησης!

Γιατί να εκπαιδευτείτε σε εμάς;

Όταν ο Δρ. Τζον προσκλήθηκε να κάνει την έρευνά του από την Ακαδημία Κρανίου του Πανεπιστημίου της Πολιτείας του Michingan ο σκοπός ήταν να αποδείξει αν υπάρχει αλήθεια ή όχι στην θεώρηση των Κρανιακών Οστεοπαθητικών ότι υπάρχει κίνηση στις ραφές των κρανιακών οστών. Αυτή η έρευνα έδειξε ότι η κίνηση επιτρέπεται ανάμεσα στα οστά και αυτό επηρέασε την πρακτική του και αργότερα τον οδήγησε στο συμπέρασμα ότι τα οστά είναι "σκλάβοι της περιτονίας" και δεν είναι τα ίδια υπεύθυνα για την ευθυγράμμισή τους.

Οι τεχνικές που μετά ανέπτυξε ήταν βασισμένες πάνω σε αυτή την πεποίθηση και φυσικά από τη βαθειά γνώση της ανατομίας. Επιπρόσθετα βρήκε ότι η περιτονία δε χρειάζεται μεγάλη πίεση για να ανταποκριθεί, ότι η πρόθεση και η "στάση" του θεραπευτή είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία (ίσως ακόμη περισσότερο, κι από την "σωστή τεχνική"). Από όλα αυτά δημιουργήθηκε η προσέγγιση της ΚρανιοΙερής Θεραπείας.

Το πρώτο του βιβλίο για την ΚρανιοΙερή Θεραπεία εκδόθηκε το 1983 και έγραψε τέσσερα ακόμη βιβλία τα επόμενα χρόνια, διαδίδοντας έτσι τις πρωτότυπες ιδέες του. Η ΣωματοΣυναισθηματική Απελευθέρωση είναι το όνομα που έδωσε σε ένα μέρος της θεραπείας. Ωστόσο είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η Σωματο-Συναισθηματική Απελευθέρωσηι δεν είναι μια διαφορετική μεθοδος από την ΚρανιοΙερή Θεραπεία αλλά μια επέκταση της θεραπείας. Συμβαίνει φυσικά, από μόνη της και δεν γίνεται να τη επιδιώξουμε να συμβεί. Αντίθετα, ο εσωτερικός θεραπευτής του πελάτη μας θα επιλέξει πότε είναι η ώρα να κάνει Σωματο-Συναισθηματικη Απελευθέρωση.

Όλη η εκπαίδευσή μας έχει δημιουργηθεί από το Διεθνές Ινστιτούτο Απλέτζερ που έχει την έδρα του στη Φλόριντα. Εκεί ο Δρ. Απλέτζερ έζησε και εργαζόταν. Η σημερινή δομή και διαβάθμιση των σεμιναρίων εκπαίδευσης προέκυψε από τους ανθρώπους που ήθελαν να γνωρίζουν και να μάθουν τι ακριβώς έκανε ο Δρ. Τζον στις θεραπείες του. Τα σεμινάρια έχουν μπει σε εφαρμογή και έχουν δοκιμαστεί για πολλά χρόνια. Συνεχώς γίνονται προσαρμογές καθώς το εύρος και το βάθος του βασικού πρωτοκόλλου εκπαίδευσης τείνει να διευρύνεται οργανικά.

​Tο Ινστιτούτο Upledger έχει επενδύσει τεράστιο ποσό χρόνου, προσπάθειας και χρημάτων για την ανάπτυξη, προώθηση, επιμόρφωση και διάδοσης της ΚρανιοΙερής Θεραπείας διεθνώς. Ο Δρ. Τζον εκπαίδευσε πολλούς ανθρώπους για να διδάσκουν αυτή τη θεραπεία, και η εκπαίδευση νέων δασκάλων συνεχίζεται με σχολαστικότητα και σε βάθος. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο βρίσκουν κάτι σε αυτή την κατεύθυνση που τους αρέσει και τους κρατάει στην εκπαίδευση, φέρνουν τα σεμινάρια στη χώρα τους και τα μοιράζονται με άλλους επαγγελματίες υγείας από εδώ ως την Κίνα και την Αυστραλία και σε κάθε ήπειρο της υφηλίου.

Κατά συνέπεια υπάρχουν αρκετοί λόγοι που πιστεύουμε ότι έχει μεγάλη αξία η εκπαίδευσή σου μαζί μας.

Εδώ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το τι να περιμένετε από την εκπαίδευσή μας γενικά: Η φιλοσοφία μας