6 Σημεία για την Υγεία του Εγκεφάλου | Ui Greece

6 Σημεία για την Υγεία του Εγκεφάλου

Τα Εγκεφαλικά Λεμφαγγεία – ο Νέος Δρόμος για την Θεραπεία της Πολλαπλής Σκλήρυνσης
10 Απριλίου, 2020

Πώς συμβάλλει η ΚρανιοΙερή Θεραπεία

Πρωταρχικός στόχος της ΚρανιοΙερής Θεραπείας είναι να ελαττώσει περιορισμούς του συνδετικού ιστού του σώματος και να μειώσει την ένταση στις μήνιγγες με απαλό τρόπο. Η ΚρανιοΙερή Θεραπεία βασίζεται εν μέρει στη θεωρία ότι συγκεκριμένες τεχνικές με ελαφριά αφή μπορούν να βοηθήσουν τα κύτταρα να αποβάλλουν την ένταση και το στρες. Ακόμη προωθούν τη βελτίωση της υγείας καθώς ενδυναμώνουν την ισορροπία στο matrix του συνδετικού ιστού, και κυρίως τα στρώματα του συνδετικού ιστού που περιβάλλουν τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό.

Η βελτιωμένη υγεία του εγκεφάλου επιτρέπει στα εγκεφαλικά κύτταρα να λειτουργούν στο βέλτιστο επίπεδο. Αυτό μπορεί να βελτιώσει την μοριακή παραγωγή, κίνηση, λειτουργία και το μεταβολισμό σε ολόκληρο τον εγκέφαλο, οδηγώντας έτσι σε βελτιωμένη υγεία και λειτουργία. Επειδή η έμφαση στην ΚρανιοΙερή Θεραπεία είναι να διευκολύνει τη διόρθωσηςτου συνδετικού ιστού ολόκληρου του σώματος,  μπορεί να έχει χρήση σε ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων, όπως:

1. Χρόνιος πόνος.

Η μείωση της έντασης του ιστού, ο οποίος προκαλεί σήματα πόνου, μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του σημείου του τραυματισμού ή της κάκωσης. Η ΚρανιοΙερή Θεραπεία μειώνει την ανεπιθύμητη πίεση στο νωτιαίου μυελού και στα αισθητήρια γάγγλια που έχουν σχέση με τον ιστό που πάσχει και μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πόνο.

2. Νευροεκφυλιστικές διαταραχές.

Ο συνδετικό ιστός αποτελεί το δοχείο του εγκεφάλου. Η μείωση της έντασης στο “δοχείο” μπορεί να βελτιώσει την υγεία του εγκεφάλου. Αυτό φαίνεται ότι ενισχύει την κίνηση του εγκεφαλονωτιαίου υγρού,  που θα βελτιστοποιήσει τον καθαρισμό του εγκεφάλου από επιβλαβείς ουσίες. Η επιβλαβής συσσώρευση ουσιών στον εγκέφαλο, όπως οι τοξίνες από την έκθεση σε χημικές ουσίες, μπορεί να συμβάλλει εν μέρει σε νευροεκφυλιστικές ασθένειες, όπως η νόσος του Alzheimer και η νόσος του Parkinson.

3. Θέματα  στον εγκέφαλο που σχετίζονται με τη φλεγμονή.

Ορισμένες θεωρίες υποστηρίζουν ότι η φλεγμονή στον εγκέφαλο μπορεί να είναι μέρος της αιτίας των διαταραχών του φάσματος του αυτισμού, των διαταραχών ελλειμματικής προσοχής, της υπερκινητικότητας, της διαταραχής της αισθητηριακής επεξεργασίας, του άγχους, των διαταραχών του ύπνου, του πονοκεφάλου, της ημικρανίας και του συνδρόμου μετά από διάσειση. Η διόρθωση μπορεί να ενισχυθεί καθώς με την ΚρανιοΙερή Θεραπεία επιτυγχάνουμε τα εξής:

1) μειώνουμε την εγκεφαλική φλεγμονή, αφού μειώνουμε την ένταση στον εγκέφαλο και την ένταση στο συνδετικό ιστό,

2) βελτιστοποιούμε την παροχέτευση του ενδιάμεσου υγρού και ενισχύουμε τη ροή του εγκεφαλονωτιαίου υγρού σε όλο τον εγκέφαλο,

3) υποστηρίζουμε τον εγκέφαλο να καθαρίσει από ερεθιστικές ή επιβλαβείς ουσίες που θα έχει ως αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να ηρεμήσει και να οργανωθεί πιο αποτελεσματικά.

4. Προβλήματα στη σπονδυλική στήλη ή στα νεύρα.

Μερικά από αυτά τα προβλήματα περιλαμβάνουν την σκολίωση, την κήλη του μεσοσπονδυλίου δίσκου,  την παγίδευσηη της νευρικής ρίζας, την σπονδυλολίσθηση και την ισχιαλγία. Η διόρθωση των περιοριστικών μοτίβων του συνδετικού ιστού του μυοσκελετικού συστήματος, προκειμένου να μειωθεί η ανεπιθύμητη πίεση των οστικών δομών ή των προστατευτικών δομών των νεύρων, μπορεί να μειώσει τη δομική ανισορροπία και την παραμόρφωση που προκαλεί τα προβλήματα. Η βελτίωση του σχεδιασμού των στρωμάτων του συνδετικού ιστού που περικλείει τον νωτιαίο μυελό και τις ρίζες των νεύρων θα οδηγήσει στη μείωση της νευρολογικής έντασης στην περιοχή της δυσκολίας και θα βοηθήσει στη διόρθωση καταστάσεων που σχετίζονται με τα οστά ή τα νεύρα.

5. Διαταραχές του αυτόνομου νευρικού συστήματος.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο ίλιγγος,  η ζαλάδα και η δυσκοιλιότητα είναι μερικά από τα ζητήματα που σχετίζονται με τη δυσφορία του αυτόνομου νευρικού συστήματος. Η μείωση της καταπόνησης των μαλακών ιστών θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί η ενεργοποίηση της αυτόνομης νευρολογικής οδού. Η μείωση του ερεθισμού του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού σε περιοχές που σχετίζονται με τη ρύθμιση της λειτουργίας του αυτόνομου νευρικού συστήματος μπορεί να βελτιώσει την ολοκλήρωση και σηματοδότηση του αυτόνομου νευρικού συστήματος.

6. Προβλήματα στα μάτια.

Καταστάσεις όπως ο αστιγματισμός, η θολή όραση, η διπλή όραση, η ξηροφθαλμία ή ο στραβισμός μπορεί να υποβοηθηθούν από τη μείωση του στρες των στρωμάτων του συνδετικού ιστού που περιβάλλουν τους οφθαλμούς, καλύπτουν τα οπτικά νεύρα ή τις περιοχές επεξεργασίας της όρασης στον εγκέφαλο.

Αρθρογράφος: Tad Wanveer, L.M.B.T., CST-D
Μετάφραση: Κυριάκος Καραμπατζιάκης, ΟΤ, CST-T

Ο Tad Wanveer, L.M.B.T., C.S.T.-D. (www.carycentercst.com), είναι πιστοποιημένος θεραπευτής με το Δίπλωμα της ΚρανιοΙερής Θεραπείας,  πιστοποιημένος εκπαιδευτής της ΚρανιοΙερής Θεραπείας από το Upledger Ιinstitute,  θεμελιωτής ενός νέου σεμιναρίου με τίτλο “Η ΚρανιοΙερή Θεραπεία Αγγίζει τον Εγκέφαλο 1” , δημιουργός ενός  DVD με κινούμενες εικόνες με τίτλο In Motion”  και συγγραφέας του βιβλίου, Brain Stars: Glia Illuminating CranioSacral Therapy.”